Textil és ruházati vizsgálatok

Az INNOVATEXT Zrt. a nemzetközi Hohenstein csoport tagjaként elismert és független vizsgáló és tanúsító intézet, amely több mint hetven éve végez laboratóriumi és helyszíni minőségellenőrző vizsgálatokat.

Szakembereink alapos ismeretekkel rendelkeznek a textil és ruházati ipar gyártástechnológiai területein, így gyártásközi probléma vagy reklamáció esetén, a felmerülő egyéni igények alapján vállalkozunk helyszíni mintavételezésre és szakértésre.

Akkreditált laboratóriumunk szabványos és akkreditált mechanikai valamint kémiai vizsgálatok széles körét kínálja ruha alapanyag, szőtt, kötött, nemszőtt és műszaki textil, valamint  konfekcionált termék és kellék minőséget befolyásoló jellemzőinek meghatározásához. Vizsgáljuk, hogy a minta megfelel-e a REACH (1907/2006/EK ) rendelet  előírásainak (pl. milyen mértékben tartalmaz ártalmas anyagokat, nehézfémeket, azo-színezékeket, stb.), és a nyersanyagösszetételre, a szálasanyagok elnevezésére és címkézésre vonatkozó jogszabályoknak (96/74 EK, 96/73 EK; 25/2005 (IV.29) GKM rendelet és módosításai). A tesztelés során megállapítjuk, hogy a mindennapos használat során fellépő igénybevételek milyen hatást gyakorolnak a termékre,  hogy a felhasználó valós képet kapjon a használat során fellépő lehetséges kockázatról (pl. színváltozás, méretváltozás, gyűrődés stb.). 

Intézetünk rendelkezik egyedül Magyarországon a fenti termékek teljes körű vizsgálatát biztosító MSZ EN ISO/IEC 17025 szerint akkreditált laboratóriummal. Kijelölt és európai notifikált intézetként vizsgáljuk, tanúsítjuk és ellenőrizzük a védőruhákat és egyéb egyéni védőeszközöket is.

Ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva, örömmel segítjük megbízóinkat tanácsainkkal, hogy megoldják a termék vagy gyártási folyamattal kapcsolatban felmerülő minőségügyi problémáikat. A megrendeléseket rövid határidővel és igényre szabottan teljesítjük, legyen szó akár a nyersanyag összetételéről, a textília színtartóságának vagy használati tulajdonságait befolyásolótényezőinek  meghatározásáról. 

Alapanyag és késztermék gyártókkal, kereskedőkkel, kereskedőkkel, világszerte ismert áruházláncokkal és márkaboltokkal működünk együtt, hogy a fogyasztókhoz minőségi textil áru kerülhessen. Számunkra is fontos a vásárlók elégedettsége, amelyet a forgalmazott termékek minősége garantál. A független vizsgáló intézet által kiadott, megkülönböztető jellel ellátott termékek forgalmazása piaci előnyt biztosít. Az INNOVATEXT Zrt. a  jogosult ilyen megkülönböztető tanúsító védjegyek kiadására, legyen szó akár pl. a nemzetközi OEKO-TEX szervezet vagy a HOHENSTEIN minősítő védjegyeiről (pl. Hohenstein Quality Label).

Anyacégünk szolgáltatásairól az itt megnézhető videón tájékozódhat. További információ: https://www.hohenstein.com