Intézetünk

Az INNOVATEXT Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt. a magyar textil- és textilruházati ipar 1949-ben alapított központi kutató-fejlesztő és vizsgáló bázisa. Intézetünk mára már a dinamikusan növekedő, nemzetközi HOHENSTEIN csoport tagjaként széles körű tevékenységet folytat. Sikerünk alapja - amellyel a jövőben is kivívjuk ügyfeleink elégedettségét - a magas színvonalú szolgáltatás, a környezet iránti elkötelezettség és a szociális felelősségvállalás.

Szolgáltatásaink kiterjednek textil alapanyag, ruházat, félkész- és késztermék, kellék, cipzár, műszaki textil, padlóborító, matrac, stb.  fizikai, kémiai vizsgálataira, valamint a textiltermékekben előforduló ártalmas anyagok vizsgálatára, tanúsítására és ellenőrzésére az OEKO-TEX® szabványok szerint.

Intézetünk rendelkezik egyedül Magyarországon a fenti termékek teljes körű vizsgálatát biztosító MSZ EN ISO/IEC 17025 szerint akkreditált laboratóriummal. Kijelölt és notifikált intézetként vizsgáljuk, tanúsítjuk és ellenőrizzük a védőruhákat és egyéb egyéni védőeszközöket is. Ezen a szakterületen az Egyéni Védőeszközök uniós irányelvéhez kapcsolódóan képviseljük hazánkat az EU bejelentett szervezeteinek együttműködési csoportjában. Kijelölt és notifikált intézetünk azonosító száma: 1523.

A hosszú évtizedek alatt összegyűjtött szakmai tapasztalat és tudás képezi az alapját az egyéb szolgáltatásainknak, mint pl. a személyre szabott szakmai oktatás, továbbképzés, szakértés, valamint a kutatás, fejlesztés és innováció.

Megbízóink (gyártók, kereskedők, beszállítók, stb) részére vállalunk minőségügyi szaktanácsadást, az iparághoz kapcsolódóan szakértői tevékenységeket pl. a környezetvédelem és a hulladékhasznosítás területén, és végzünk helyszíni, minősítő, minőségellenőrző vizsgálatokat.

Szakmai kínálatunkat bővíti a Hohenstein Intézet széleskörű vizsgálati és tanúsítási profilja, amelyből közvetített szolgáltatásként igény szerinti csomagot állítunk össze. A Hohenstein Intézet számos akkreditációval rendelkezik, ezek itt megtekinthetőek.