Egyéni védőeszközök beszerzése, gyártása és forgalmazása az új európai rendeletnek megfelelően

2019/05/15

A 2019. május 14-17. között megrendezésre kerülő „IPAR NAPJAI - MACH-TECH – VÉDŐHÁLÓ szakkiállítás” május 15-i konferenciáján az INNOVATEXT Zrt. két munkatársa is előadást tartott.

Szemerédy Andrea ismertette az egyéni védőeszközök tanúsításával kapcsolatos új 2016/425/EU rendelet hatásait az ipari felhasználókra, gyártókra és forgalmazókra; Márton Magdolna pedig bemutatta az ártalmas anyagokra bevizsgálás OEKO-TEX szabvány szerinti előnyeit és a tanúsítás folyamatát.

STANDARD 100 by OEKO-TEX tanúsítás garanciát ad arra, hogy az egyéni védőeszközök gyártásánál felhasznált sokféle vegyi anyag a védőruha vagy védőkesztyű viselője számára ne okozzon egészségügyi kockázatot. Emellett bemutatásra került a gyártás környezetvédelmi, fenntarthatósági és szociális aspektusait is vizsgáló STeP by OEKO-TEX tanúsítás is, amely a gyártók számára ad transzparens és megbízható eszközt környezetvédelmi vállalásaik láttatásához.

Az elhangzott előadás prezentációja itt érhető el.

További információ egyéni védőeszközök tanúsításáról itt; az intézetünkön keresztül elérhető OEKO-TEX vizsgálatokról és tanúsításokról pedig itt található.