A HOHENSTEIN 1,3 millió eurót fektet be a Sizekick nevű AI-technológiai startup cégbe

2023/02/10

Az új együttműködés lehetővé teszi a divatiparban a ruhaméretek pontosítását és a helyes döntéseket a ruha alakra illeszkedéséről, javítva az online vásárlási élményt, csökkentve a visszavételeket és megelőzve az ezzel járó CO2-kibocsátást.

A Hohenstein befektetése a Sizekick csapatának növekedését fogja elősegíteni, és lehetővé teszi az online vásárlóknak szánt okostelefonos alkalmazás 2023-as bevezetését. A technológia lehetővé teszi majd az online vásárlók számára, hogy okostelefonon keresztül néhány másodperc alatt megtalálják a megfelelő ruhaméretet.

"A Hohensteinnel való stratégiai partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy új AI-megoldásként már a kezdetektől fogva megfeleljünk a piac magas igényeinek, és átvegyük a technológiai vezető szerepét. Mesterséges intelligenciánk már most tanul a Hohenstein átfogó 3D testszkennelési adatbázisának köszönhetően. Ez rendkívül nagy előny a mesterséges intelligenciánk számára" - emelte ki Jake Lydon, a Sizekick technológiai igazgatója.

A Hohenstein vezérigazgatója, Dr. Stefan Mecheels hozzátette: "A Sizekick lehetővé teszi a márkák és a kiskereskedők számára, hogy segítsék online ruházati vásárlóikat a méretre vonatkozó megalapozott döntések meghozatalában. Ez fontos lépés az egész divatipar számára az online kiskereskedelem fenntarthatóbbá tételében".