Hohenstein mesterséges intelligenciával foglalkozó startup cégbe fektet

2022/11/23

Sajtóhír:

Anyacégünk, a Hohenstein, a ruhaipari méretezés, az alakra illeszkedéshez kapcsolódó fejlesztések terén elért eredményei révén globális piacvezető vállalat úgy döntött, hogy befektet a mesterséges intelligenciával foglalkozó Sizekick technológiai startup-ba. Az együttműködés lehetővé teszi a ruhaméretekkel kapcsolatos pontos döntések meghozatalát, javítja az online vásárlási élményt, csökkenti az online vásárlást követő visszaküldéseket, mindezekkel pedig hozzájárul a ruhaipari CO2-kibocsátás csökkentéséhez.

A Hohenstein 1,3 millió eurós befektetése a 2022-ben induló startupba a Sizekick csapatának növekedését fogja elősegíteni, és lehetővé teszi az online vásárlóknak szánt okostelefonos alkalmazás 2023-as bevezetését.  A technológia lehetővé teszi majd az online vásárlók számára, hogy okostelefonon keresztül néhány másodperc alatt megtalálják a megfelelő ruhaméretet.

"A Hohensteinnel való stratégiai partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy új AI-megoldásként már a kezdetektől fogva megfeleljünk a piac magas igényeinek, és átvegyük a technológiai vezető szerepét. Mesterséges intelligenciánk már most is sokat tanul a Hohenstein átfogó 3D testszkennelési adatbázisának köszönhetően. Ez rendkívül nagy előny a mesterséges intelligenciánk számára" - emeli ki Jake Lydon, a Sizekick technológiai igazgatója.

A Hohenstein vezérigazgatója, Dr. Stefan Mecheels hozzáteszi: "A Sizekick lehetővé teszi a márkák és a kiskereskedők számára, hogy segítsék online ruházati vásárlóikat a méretre vonatkozó megalapozott döntések meghozatalában. Ez fontos lépés az egész divatipar számára az online kiskereskedelem fenntarthatóbbá tételében"."