Hohenstein minőségi címke "Hohenstein Performance Index" - HPI

2022/12/15
Hohenstein minőségi címke - "Hohenstein Performance Index"
Nem kifizetődő olyan ruházatot vásárolni, amely a szabadban való használatra alkalmatlannak bizonyul. A Hohenstein Performance Index lehetővé teszi a textíliák kívánt felhasználásra való alkalmasságának objektív értékelését még a vásárlás előtt.
 
Vizsgálati kritériumok:
A ruházati termékek, különösen a sport- és kültéri textíliák termékteljesítménye a DIN CEN/TR 16422 szabvány vizsgálati módszereivel tesztelhető és osztályozható. A vizsgálatok ideálisak a ruharétegek hőszabályozási tulajdonságainak jellemzésére az alkalmazástól függően.
 
Mivel nem lehet minden tulajdonságot egyetlen ruhadarabban kombinálni, ezért sport- és kültéri textíliákhoz gyakran ajánlják a több rétegből álló ruharendszert.
 
Melyek ezek a ruharétegek?
Alapréteg
A ruha alsó rétegét, amelyet általában "második bőrnek" neveznek, közvetlenül a bőrön kell viselni, és hatékonyan kell felszívnia és elvezetnie az izzadságot.
Középső réteg
A ruha középső rétege biztosítja a legtöbb szigetelést a meleg levegő megkötésével és tárolásával.
Külső héjréteg
A ruha külső rétege megvédi viselőjét a külső környezeti tényezőktől, például széltől vagy esőtől.
 
Mit értékel a Hohenstein Performance Index?
A Hohenstein Performance Index a kültéri ruházat alábbi alapvető funkcióit értékeli, amelyek meghatározzák a viselési kényelmet, valamint a textiltermékek hőszabályozó tulajdonságait.
- Hőszigetelés
- Páraáteresztő képesség
- Izzadságkezelés
- Légáteresztés
- Vízlepergető tulajdonságok/Vízáteresztő képesség

További információk ITT, és egy újságcikk.