Jó évet zárt az OEKO-TEX®

2021/10/06

Jó évet zárt az OEKO-TEX®

Az elmúlt üzleti évben 31%-kal nőtt az OEKO-TEX® tanúsítványok száma az előző évhez képest (világszerte összesen 31.696 tanúsítást adott ki a tavalyi évben). Különösen látványos növekedést ért el a MADE in GREEN by OEKO-TEX® védjegy, amelynek száma kétszeresére növekedett, ma már meghaladja az 5800-at. A COVID-19 járvány ellenére az OEKO-TEX® ismét pozitív üzleti eredménnyel zárta az évet. A szervezet közel három évtizede áll ki a textil- és bőripar nemzetközi beszállítói láncainak átláthatósága, valamint a fogyasztóvédelem és a nagyobb termékfelelősség és bizalom növelése érdekében, figyelembe véve minden szereplő szempontjait.

A STANDARD 100 by OEKO-TEX® tanúsítás jól illeszkedik a szervezet által kidolgozott szabványrendszerbe. A ruházat összes alkotóelemét bevizsgálják a tanúsításhoz, amennyiben nincs érvényes tanúsítása az alapanyagnak, kellékeknek (húzózár, tépőzár, gomb, csat stb.), a varrócérnának és a töltetnek (toll és pehely). Bőrből készült termékekre dolgozta ki a szervezet a LEATHER STANDARD by OEKO-TEX® szabványát, az alapanyaggyártásban használt kikészítőszerekre (színezékeket, segédanyagokat stb.) pedig az ECO PASSPORT by OEKO-TEX® vonatkozik.

A textil- és bőrtermékek előállításánál a gyártás fenntarthatósági követelmények szerinti tanúsítását a STeP by OEKO-TEX® szabvány szerint végzik. A termék és a gyártás tanúsításával a vállalkozás megkapja a MADE in GREEN by OEKO-TEX védjegyet, és azt a függőcímkét, amely egyértelmű üzeneteket közvetít a fogyasztók számára:

A termék biztonságos, fenntartható módon, környezetbarát üzemben, társadalmi felelősségvállalással készült, és a teljes beszállítói lánc átlátható és nyomonkövethető.