LOWA túracipő OEKO-TEX® tanúsítást kapott

2023/06/28

A LOWA túra- és hegymászócipője OEKO-TEX® tanúsítást kapott

A LOWA és a HOHENSTEIN új mérföldkövet állított fel azzal a tanúsítással, amely a lábbelikben előforduló ártalmas anyagok komplex vizsgálata alapján szerezhető meg.

A túra- és hegymászócipők terén nagy szakmai hírnévnek örvendő LOWA és a Hohenstein új utakat nyitott meg: egy kísérleti projekt részeként a LOWA LADY LIGHT GTX modell volt az első olyan cipő, amely elnyerte az OEKO-TEX® LEATHER STANDARD tanúsítványt.

A LOWA 2023-ban ünnepli 100-éves jubileumát; a túra- és hegymászócipők szakértőjeként a cég történetének újabb mérföldkövéhez érkezett: a LOWA LADY LIGHT GTX modell az első cipő, amely megszerezte az OEKO-TEX® bőr szabványa szerinti tanúsítást a HOHENSTEIN intézetnél. A globális szolgáltató szigorú követelményeket tartalmazó szabvány szerint vizsgálja a bőr termékeket, hogy kiszűrje bennük az egészségre káros anyagokat, és biztosítsa az összes gyártási folyamat humán-ökológiai kompatibilitását.

A lábbeli vizsgálatai kiterjedtek az összes alkotóelemre, kezdve a bélésektől, kampóktól, fűzőszemektől, valamint a cipőfűzőktől a talp- és a felsőrészt alkotó elemekig. A HOHENSTEIN tanúsítja, hogy a LADY LIGHT GTX modell egy átfogó vizsgálati folyamat eredményeként megfelel azoknak a szabványban előírt követelményeknek, amelyek messze túlmutatnak a törvényi előírásokon. Ez azt jelenti, hogy a bönnigheimi HOHENSTEIN, mint a LOWA globális vizsgáló és tanúsító szolgáltatója úttörő szerepet tölt be a lábbelikben előforduló káros anyagok vizsgálatára vonatkozó tanúsításban.

Ivonne Schramm, a HOHENSTEIN OEKO-TEX® részlegének vezetője szerint a sikeres tanúsítás mérföldkőnek tekinthető: a textíliákon végzett káros anyagok vizsgálata régóta bevett gyakorlat, a lábbeliknél ezek vizsgálata azonban nem, így ezen a téren bőven van mit javítani. Nagyon fontos lenne a lábbelik tanúsítása is, hiszen gyakran ezeket is hosszú ideig viseljük, és belőlük dörzsölés és izzadtság hatására a bőrünkön keresztül káros vegyi anyagok juthatnak be a szervezetünkbe. Ráadásul és a textíliákkal ellentétben a hosszú élettartamuk alatt a bőr cipők nem is moshatók.

A LOWA évtizedek óta elkötelezett a társadalmilag és ökológiailag felelős gyártás mellett, és folyamatosan be is fektet ebbe. A LADY LIGHT GTX modell tanúsításával a vállalat újabb lépést tesz a hosszú távú fenntartható cipőgyártás felé. Alexander Nicolai, a LOWA vezérigazgatója különösen büszke arra, hogy ő az első cipőgyártó, aki képes megfelelni az OEKO-TEX® LEATHER STANDARD előírásainak: „Nagyon örülünk a tanúsítványnak, amely márkánk alapvető értékeit képviseli: ezek a legmagasabb minőség, a tökéletes illeszkedés és az innováció” – mondja, majd hozzáteszi: „Vevőink a legmagasabb színvonalú termékeket várhatják tőlünk – ez a jövőben az OEKO-TEX® minősítés megbízható biztonságát is magában foglalja.”

(forrás: @hohenstein)