Sokoldalú textil - meghívó

2021/10/11

Kedves Kolléga! 

Engedje meg, hogy a szíves figyelmébe ajánljunk egy szakmai programot.  Újabb inspiráló, gondolatébresztő és izgalmas művészeti meetup-ra invitáljuk Önöket.

Október 12-én (kedden) 18 órától  művészek és szakemberek beszélgetnek a textiltervezésről, a textilről, mely egyidejűleg lehet eszköz, rendszer, üzenet és nem csupán nyersanyag. 

Az online eseményen körbejárjuk, hogy ezt az izgalmas matériát hogyan kombinálják tervezőink, hozzák létre és termékenyítik meg a különféle tudományágakkal. Ebben a hibrid folyamatban, ahol az alkotó egyben kutató, előremutató, innovatív, miként születnek alkalmazott termékek az enteriőr, a divat, az építészet, a képzőművészet és a kutatás területein.   A textiltervezésnek számos oldala van: túl a kézműves meghatározottságon, a textil az innováció terepe. Textiltervezőink újra meg újra feltalálják a szálak, szövetek, matériák világát, színharmóniáikkal, mintáikkal, textúráikkal, funkcionalitásaikkal és szemléletükkel gazdagítják, teszik teljessé.  

Moderátor: Oltai Kata művészettörténész, kurátor  

Beszélgető partnerek:   

  • Hegedűs Andrea Ferenczi Noémi-díjas textiltervező művész, a METU oktatója  
  • Papp Anett textiltervező művész, a METU Kézműves tárgykultúra alapszakának és  Textilművesség specializációjának vezetője  
  • Tsur Dorina textiltervező művész, METU alumna   
  • Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia textilmérnök, vezérigazgató, INNOVATEXT Zrt.  
  • Huszár Katalin textiltervező művész, CMF designer, a METU oktatója  

 

Az eseményt Zoom alkalmazás használatával valósítjuk meg. Az online beszélgetésen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges! 

A regisztráció során megadott e-mail címre küldjük el a belépéshez szükséges adatokat.  További infók és regisztráció: https://meetup.metropolitan.hu/textil/ 

Tekintsék meg az esemény intro videóját is: A SOKOLDALÚ TEXTIL - METU Meetup| METU 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!