TEXTIL/R/Evolúció - digitális nyomtatás szakmai nap

2023/03/17

Szeretettel meghívunk a 2023.04.20-án megrendezésre kerülő Textil /R/Evolúció rendezvényre!

Az Eurojet Hungária Kft 18 éve a nyomdaipar szereplője, teljeskörű nyomdaipari szolgáltatást (gépeket, szervizt, alapanyagokat) nyújt nemcsak digitális nyomdáknak, hanem számos iparágon kívüli cégnek és egyéni vállalkozásnak.

Úgy gondolják, a hagyományos nyomdákon már messze túlmutat a digitális technológia, és a nyomtatással már nemcsak a reklámdekorációs ágazatot lehet kiszolgálni, hanem messze túlszárnyalva azt, a textil és bőripar számára is komplex megoldást tudnak kínálni a fejlődéshez.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy érezték, hogy az innováció iránti céljukat leginkább velünk, a Magyar Könnyűipari Szövetséggel együtt tudják elérni, hisz szerepünk óriási a textil-, ruházati- tisztítóiparban, valamint a bőr- bőrdíszmű és cipőipari szereplők számára.

Nemcsak összefogjuk a könnyűipar résztvevőit, tevékenységünk non-profit módon öleli fel a szakmai és gazdasági érdekképviseletet, hivatásunk, hogy minden textilipari szereplő számára segítséget nyújtsunk. Emellett részt veszünk a hazai és az uniós szociális párbeszédben, együttműködünk számos hazai és nemzetközi szervezettel és oroszlánrészt vállalunk pályázati tevékenységekben.

Másik kiemelt partnerünk a MOME – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – inspiráló küldetése, hogy design alapú tanulással, kutatással és gyakorlati szakértelem alkalmazásával adjon válaszokat a 21. század égető kihívásaira. Missziójuk a határokon átívelő felfedezés és a tudás teljességére való törekvés, a kreativitás eszközével.

Mindhárman fontosnak tartjuk a fejlődést, így közös szellemiséggel, a legújabb technológiák bemutatásával szeretnénk betekintést nyújtani a digitális nyomtatás világába olyan szakembereknek, akik fejlődést szeretnének elérni az üzleti életben,  szívesen látnák vállalkozásukat a digitalizáció adta új megvilágításban.

Ezt a víziót szem előtt tartva, közösen hirdetjük meg a Textil /R/Evolúció rendezvényt, melynek a design fellegvára, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ad otthont.

Milyen programokra számíthatsz a rendezvényen?

  • A MOME előadásában kitérünk a digitális textilnyomtatás szerepére és lehetőségeire a divattervezés területén.
  • Beszélünk az európai textil stratégiáról, fenntarthatósági kihívásokról és arról, hogyan forradalmasítja a digitális nyomtatási technológia a divatipart
  • Az Eurojet Hungária Kft bemutatja a digitális nyomtatás technológiáját, annak részleteit, textil alapanyagait
  • Megismerhetsz egy 170 éves német textil alapanyaggyártót, akik a digitális technológia révén mára 55 országban több, mint 9 millió négyzetméternyi textíliát értékesítenek
  • sikertörténeteket hallhatsz olyan sikeres vállalkozókról, mint a Dél-Kon-Tex Dress Kft, akik egy varrodából építettek fel egy komplex textilnyomó üzemet, valamint a Julius K9-ről, akik világszerte ismertté váltak a digitális nyomtatás és automatizált vágóberendezés által gyártott kutyahámjaikkal
  • két nagyszabású nyomtató segítségével élőben megtapasztalhatod, milyen terméket gyártani, avagy hogyan készül egy fehér textilből lakásdekoráció vagy éppen kanapéhuzat
  • bemutatott késztermékekkel is várunk
  • betekinthetsz házigazdánk, a MOME TechPark életébe, megismerheted a Textilnyomó-, a Grafikai- és Divatműhelyt, a PrintShop-ot és az Anyagkönyvtárat!

A részletes program és a regisztrációs űrlap elérhető az MKSZ oldalán itt: https://mksz.org/hu/hir/textilrevolucio-digitalis-nyomtatas-szakmai-nap