Újabb RAL-GZ 992 tanúsítás Magyarországon

2016/06/13

Ünnepélyes tanúsítás-átadás a Bardusch Bértextília Kft. mosonmagyaróvári új üzemében

A Bardusch csoport nagy hagyományokkal és rendkívüli hozzáértéssel rendelkező családi vállalkozás a textiltisztítás és bértextília szolgáltatás területén. A csoport hazai leányvállalata a mosonmagyaróvári Bardusch Bértextília Kft. teljes körű szolgáltatást biztosít a higiénikus és biztonságos bértextília szolgáltatásban. Hatékony logisztikai rendszerével megbízható és pontos ellátást garantál ügyfeleinek. A cég ügyvezető igazgatója, Oravecz Attila nagy hangsúlyt fektet a minőségi szolgáltatásra, ezért tartotta fontosnak, hogy szigorú higiéniai követelményeket előíró tanúsítvánnyal is bizonyítsa magas minőségű szolgáltatásukat. A tanúsításhoz kapcsolódó ellenőrzések és vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a Bardusch Bértextília Kft. megfelel a RAL-GZ 992/3 szabvány élelmiszeriparra vonatkozó szigorú követelményeinek. A mosodai ágazatban „OSCAR díj”-ként is nevezett tanúsítvány ünnepélyes keretek közötti átadására 2016. május 18-án került sor. Az ünnepségen jelen volt Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere, Ludger von Schoenebeck, a Hohenstein Intézet higiéniai üzletágának igazgatója és Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, az INNOVATEXT Zrt. vezérigazgatója, valamint több mint 30 meghívott vendég. A tanúsítvány átadásakor Ludger von Schoenebeck örömét fejezte ki, hogy a Bardusch Bértextília Kft. is tagjává vált a német Szakszerű Textiltisztítók Szövetségének (Gütegemeinschaft sachgemäße Wäschepflege e.V), amelynek immár több mint 360 tagvállalata a legmagasabb színvonalú mosodai és bértextil szolgáltatást kínálja ügyfeleinek, így biztosítva versenyelőnyét a konkurenciához képest.

A RAL-GZ 992 minőségbiztosítási rendszer a higiénia felügyeletére fókuszál, és előírt követelményeket határoz meg a lakossági (RAL-GZ 992/1), a kórházi (RAL-GZ 992/2), az élelmiszeripari üzemek (RAL-GZ 992/3) és a gondozóintézmények (RAL-GZ 992/4) textíliáinak tisztítására vonatkozóan. A tanúsítás menetéről, a szabvány részleteiről további információ az INNOVATEXT Zrt-nél kérhető, amely 2014 óta folytat fokozott marketingtevékenységet e minőségbiztosítási rendszer hazai megismertetésére.

Az ünnepség után a vendégek megtekinthették az új mosonmagyaróvári üzemet. Az üzemlátogatást követő ebéd a Paprika Csárdában alkalmat adott a vendégeknek a tartalmas és kötetlen beszélgetésre is.

RAL-Tanúsítvány
RAL-Átadás