Személyi változás az Innovatext Zrt-nél

2014/07/01

2014. július 1-jétől nyugdíjba vonult az INNOVATEXT Zrt. vezérigazgatója, Dr. Pataki Pál, aki 23 éven át vezette az intézetet. Nem hagyja el azonban munkahelyét: ezután vezető tanácsadóként tevékenykedik tovább. A Hohenstein Intézet köszönetét fejezte ki a hosszú éveken át nyújtott áldozatos munkájáért és a jó együttműködésért.

Az új vezérigazgató Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának korábbi egyetemi docense, intézetigazgató-helyettese. Kokasné a Drezdai Műszaki Egyetem Textil és Ruházati Intézetén szerzett okleveles gépészmérnöki diplomát és a Nyugat-Magyarországi Egyetemen PhD fokozatot. A textiliparban eltöltött néhány év után került a Könnyűipari Műszaki Főiskolára, amelynek jogutódja az Óbudai Egyetem. Hosszú évtizedekig tartott előadásokat és gyakorlatokat többek között textil-és ruhaipari anyagismeret és vizsgálatok, kikészítéstechnológia, valamint marketing és kereskedelem témakörökben. Az oktatás mellett sikeres munkát fejtett ki a nemzetközi kapcsolatok és kutatás területein is.

Ugyancsak nyugdíjba vonult Jancsó Lászlóné (Eszter), az INNOVATEXT Zrt. Kémiai és Mérnökszolgálati osztályának vezetője, és tanácsadóként segíti tovább a munkát. Utódja Kovács Andrásné (Ágnes) okleveles vegyészmérnök, aki eddig a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt-nél dolgozott.

A vezető beosztásból leköszönőknek jó egészséget, további eredményes éveket, az új vezetőknek pedig sok erőt és sikeres vezetői munkát kívánunk.