Autó és közlekedés

Autó és tehergépjárművek gyártóinak, közösségi közlekedés üzemeltetőinek, busz-, vasút-, és légitársaságoknak valamint beszállítóiknak kínál a Hohenstein csoport független intézetként minőségügyi vizsgálatokat, az e területeken felhasznált textil alapú anyagok értékelésére és optimálására. Hosszú évek alatt gyűjtött tapasztalatok és magas szintű szakértelem birtokában kínáljuk szolgáltatásainkat az járművek üléskomfortjának biztosítására.

Az INNOVATEXT a Hohenstein csoport tagjaként olyan különleges vizsgálati módszerekkel és mérőműszerekkel áll ügyfelei rendelkezésére, amelyekkel meghatározható az üléskomfort az alkalmazott alapanyag és a felhasználási cél függvényében. Vizsgálatokkal bizonyítjuk, hogy milyen az alapanyag tartóssága, a külső mechanikai és kémiai hatásokkal, akár a penészedéssel szembeni ellenálló képessége. Az ügyfél kívánságát figyelembe véve adunk tanácsokat az optimális komplett autóülés-szerkezet kialakítására vonatkozóan.

Az STANDARD 100 by OEKO-TEX® vizsgálati rendszer és tanúsítvány átfogó képet ad arról, hogy a gépjármú belsejében vannak-e nemkívánatos káros anyagok. A belső térben keletkező kellemetlen szagok elkerülése érdekében lehetőség van az illóanyagok átfogó analitikai és mennyiségi vizsgálatára és összehasonlító elemzésére is.

A dörzsöléssel és fénnyel szembeni színtartóság, a kopással szembeni ellenálló képesség, a pillingesedési hajlam vizsgálataival következtetünk az autókárpit vagy a gépjárművek belső terében használt textil anyagok felhasználás során jelentkező minőségi problémáira és az élettartamra,  így  nyújtva megnyugtató segítséget ahhoz, hogy a beszerzésnél a legmegfelelőbb textil alapanyagra essen a választás.