Munka- és formaruházat, egészségügyi textília

Munka- és formaruhák a legkülönbözőbb területeken kerülnek felhasználásra, így számos minőségi követelménynek és funkcionális elvárásnak kell eleget tenniük.  Az INNOVATEXT gyártók, közbeszerzést kiíró cégek valamint textiltisztító szolgáltatást végző vállalkozások számára egyaránt kínálja szolgáltatásainak széles skáláját.

Munkaruha, formaruha gyártóknak és beszerzőknek egyéni igényekre szabott tanácsadással, vizsgálatokkal és tanúsítással állunk rendelkezésre.

Tanúsítást adunk ki egészségügyi textíliákra és kórházi, szociális intézmények személyzetének ruházatára (medtext® védjegy)

A munkahelyi, üzleti viselet (Corporate Fashion), a munkaruházat, és a formaruha viselőjének elégedettségét is növeli, ha az jól illeszkedik és magas szintű viselési komfortot biztosít. Akkreditált laboratóriumunkban a szokásos minőségi és használati tulajdonságok meghatározása mellett azok strapabíró képességét és tartósságát is vizsgáljuk.

Jogilag szabályozott területen kínálja szolgáltatásai az INNOVATEXT Zrt. Tanúsítóhelye egyéni védőeszközök (védőruhák, kéz- és karvédő eszközök) EK típusvizsgálatára, EK típustanúsítására és ellenőrzésére kijelölt és bejelentett szervezetként.

A munkaadó munkavállalóival szembeni kötelező gondossággal kell eljárjon, erre tekintettel végezzük el az egészségügyi textil termék bevizsgálását az azokban előforduló lehetséges ártalmas anyagok kiszűrésére (pl. OEKO-TEX® Standard 100 szerint).

Bértextília szolgáltatást végző vállalkozásoknak a vizsgálatok mellett mosási, kezelési tulajdonságokra kiterjedő tanácsadást is kínálunk.

Termékfejlesztésnél tanácsadással és ergonómiai jellemzők vizsgálatával állunk az Önök rendelkezésére, hogy a munka- és formaruha optimális funkcionalitását biztosítsuk.

A Hohenstein csoport tagjaként további szolgáltatásokat is tudunk nyújtani a védőfunkciók megfelelőségének értékelésére, mint például a káros UV sugárzás elleni védőfaktor, a lánggal szembeni védelem, szennytaszító vagy antibakteriális tulajdonságok vizsgálata.

Ha a bevizsgált termékek kielégítik a követelményeket, akkor ügyfeleink marketing célokra felhasználhatják termékeken a a Hohenstein Minőségjelzést: Hohenstein Quality Label. A védjegy használatának feltételei külön szerződéses megállapodásban kerülnek rögzítésre.