Textil kereskedelem

A nemzetközi és hazai szabványok szerint végzett független laboratóriumi vizsgálatokkal és tanúsítással az INNOVATEXT megfelelő alapot nyújt a kereskedelemnek, a beszerzőknek és importőröknek a minőség biztosításához és piaci stratégiájuk kialakításához.

A kereskedelemnek kínált szolgáltatásaink kiterjednek a tanácsadásra is, például, hogy megfelel-e a termék a jogszabályi előírásoknak. Vállalkozunk a szállítási szerződésekben megfogalmazott műszaki követelmények kidolgozására, a textília, varrócérna, ruha (bébi és gyermekruha, alsónemű, női, férfi konfekció, harisnya, zokni, stb.) de akár matrac, padlóburkoló, stb. minőségi és használati tulajdonságainak vizsgálatára is.Vizsgáljuk az áruházláncoknál a beszállítói kritériumoknak való megfelelést.

A POS (point-of-sale) számára különösen fontosak azok az üzenetek, amelyekkel a fogyasztó számára fontos garancia adható. Ilyen garanciát jelentenek a "Bizalom a textíliában" megkülönböztető tanúsítvánnyal ellátott termékek, amelyeken az STANDARD 100 by OEKO-TEX® védjegye bizonyítja, hogy azok egészségre kockázatot jelentő, ártalmas anyagokat nem tartalmaznak. Kérje Ön is a  "Bizalom a textíliában" önkéntes tanúsítványt, amely versenyelőnyt biztosít Önnek a piacon és garanciát ad a fogyasztó számára is.A  terméken, a csomagoláson és marketing anyagokon  így feltüntetheti az OEKO-TEX® tanúsítási védjegyet, amely a világon a legelterjedtebb védjegy a biztonságos textire.

A Hohenstein minőségjele a megkülönböztető és kiváló terméktulajdonságok kommunikációjára alkalmas.  Ilyen többek között a méretre illeszkedés, a konfekcionálás minősége, a fiziológiai viselési és alváskomfort, a kikészítés antimikrobiális hatása vagy a munka- és védőruha bértextíliára való alkalmassága.

A káros UV-sugárzás kiszűrésére különböző mértékben alkalmasak a textíliák is. Vizsgáljuk a ruházatok és árnyékoló textíliák  káros UV sugárzás elleni védőhatását is, így Ön a bevizsgált textilen feltüntetheti a védőfaktor jelzésére szolgáló UV Standards 801 tanúsító védjegyet.

Inspekciós szolgáltatásunk révén a kereskedők és importőrök már előre megbizonyosodhatnak arról, hogy a szállítmány teljesíti-e az elvárt minőségi szintet. Független szakembereink magasan képzettek, akik a helyszínen ellenőrzik az áru minőségjellemzőit. Az inspekció igény szerint terjedhet ki az előzetes, a gyártásközi és a gyártást, illetve az áru beérkezését követő ellenőrzések elvégzésére.