Csecsemő, gyermek, kismama ruházat és textíliák

Bébi- és gyermekruhagyártóknak az INNOVATEXT vizsgálatok és tanúsítások széles körét kínálja a megkülönböztetett minőség biztosítására a termékfejlesztéstől a piacra jutásig. A hagyományos textilvizsgálatok mellett, mint. pl. a jogszabályban előírt nyersanyag-összetétel megadása, a használati célnak való megfelelőség, színtartóság, kezelési tulajdonságok, testméretre illeszkedés, konfekcionálás minősége, stb. kiemelt figyelmet fordítunk a gyermek- és bébi-ruháknál fontos biztonsági szempontokra.

A HOHENSTEIN csoport laboratóriumaiban lehetőség nyílik a termikus jellemzők, a hőszigetelés, a lélegző képesség, a bőrszenzorikus tulajdonságok meghatározására, és a gyermekruhák viselési tulajdonságainak  valamint az alváskultúrában használt termékek (ágyneműk, paplanok, párnák és matracok) komfortjának optimalizálására.

A ruházatok, a frottírtermékek, ágyneműk, paplanok, párnák és matracok, vagy akár  textiljátékok gyártói és forgalmazói garanciát kapnak arra, hogy termékeik az egészségre nem jelentenek kockázatot  az STANDARD 100 by OEKO-TEX® tanúsítvány megszerzésével. Kérje Ön is a  "Bizalom a textíliában" önkéntes tanúsítványt, amely versenyelőnyt biztosít Önnek a piacon és garanciát ad a fogyasztó számára is.

A bőrbarát és allergiát nem okozó megkülönböztető minőségjeleink laboratóriumi hatásvizsgálatokkal bizonyítják, hogy a tanúsított termékek nem okoznak bőrirritációt vagy allergiát.

A 14 éves kor alatti korosztálynak készült gyermekruhánál szakértőink azt is megvizsgálják, hogy a gyermekruha megfelel-e a DIN EN 14682 szabvány előírásainak, nem tartalmaz-e veszélyt jelentő húzózárakat, zsinórokat. Az amerikai piacra gyártóknak arról is adunk igazolást, hogy az áru megfelel a Consumer Product Safety Commission (CPSC) előírásainak, pl. az ólomtartalom valamint az elvárt lángállóság (pl. hálóruhák esetében) tekintetében.