Professzionális textiltisztítás, és bértextília szolgáltatás

A Hohenstein csoport tagjaként kínálunk széles körű tanácsadást, vizsgálatokat és tanúsítást a lakosság, az egészségügy, az idősotthonok, gondozóintézetek, a szállodák és az ipar számára megbízást teljesítő textiltisztító és bértextíliával foglalkozó vállalkozásoknak, annak érdekében, hogy sikeresen pozícionálják magukat a piacon. Szolgáltatásunk kiterjed a vegytisztító szalonhálózatokra, a szőnyegtisztító, a szennyfogószőnyeg tisztító és a bértextília kölcsönző vállalkozásokra is.

A Hohenstein Intézet több évtizede tanúsítja a RAL 992 minőségbiztosítási rendszer szerint a szolgáltatás minőségét a Szakszerű Textiltisztítók Szövetsége (Gütegemeinschaft sachgemäße Wäschepflege e.V)  több mint 360 tagvállalatának. A minőségbiztosítási rendszer a higiénia felügyeletére fókuszál, és előírt követelményeket határoz meg a lakossági (RAL-GZ 992/1), a kórházi (RAL-GZ 992/2), az élelmiszeripari üzemek (RAL-GZ 992/3) és a gondozóintézmények (RAL-GZ 992/4) textíliáinak tisztítására vonatkozóan. Annak érdekében, hogy a textiltisztító vállalkozás biztosítsa versenyelőnyét a konkurenciához képest, az INNOVATEXT Zrt. közreműködik a RAL 992 minőségbiztosítási rendszer hazai megismertetésében és elterjesztésében.

Támogatjuk a textiltisztítókat a felmerülő szakmai problémák kiszűrésében és megelőzésében, vállalunk kár-szakértést. Igény esetén környezetvédelmi vizsgálatokat is végzünk, pl. szennyvíz analitikai vizsgálata.

Tanácsadóink elősegítik, hogy megvalósuljon textiltisztító vállalkozásnál az optimális higiénia menedzsment. A fertőzésekkel szembeni védelem kiemelt fontossága indokolja a dezinfekcionálás vírusok és baktériumok elleni hatásosságának vizsgálatát a mosodáknál is. Az Intézet közvetített szolgáltatásként vállal ilyen típusú vizsgálatokat is, valamit kórházi textíliákra vonatkozóan higiénia szakértést.

Bértextília kölcsönző vállalkozásoknak tanácsadást és vizsgálatokat kínálunk a munka- és védőruhák, egyéni védőeszközök szakszerű tisztításához, hogy a többszöri mosás, tisztítás után is megőrizze a bértextília minőségét, a védőruha, ill. védőeszköz biztosítsa az elvárt védőhatást, és a bértextília élettartama meghosszabbítható legyen. A Hohenstein Intézet vizsgálja többek között a bértextília viselési komfortját és funkcionális tulajdonságait, mint UV sugárzás elleni védelem, szennytaszító, antimikrobiális hatás, nanotechnológiai vizsgálat, stb. .

Bértextília kölcsönző vállalkozások számára kínáljuk azt a megkülönböztető védjegyet (Hohenstein Qualitätsstandards 701 ff.), amely független intézet által végzett vizsgálatokkal bizonyítja a különböző textiltermékek bértextíliára való alkalmasságát.

A Hohenstein csoport részt vesz mosodák üzemi folyamatainak optimalizálására irányuló kutatásokban is. A Hohenstein Akadémiával együttműködve textiltisztítás témakörében is kínálunk gyakorlati képzéseket, üzemvezetők és mosodai dolgozók számára.