Öltözködés és divat

Az INNOVATEXT ruhaipari vállalatok, varrodák, konfekcióipari vállalkozások és divattermék készítők számára a független laboratóriumi vizsgálatok  széles skáláját kínálja a minőség megítélésére, mint a Hohenstein csoport tagja, jó alapot nyújtva ezzel a gyártóknak a termékfejlesztéshez és piacra lépéshez.

 A vizsgálatok körébe tartozik többek között a textília nyersanyagösszetételének és a szokásos használati tulajdonságainak meghatározása (pl. koptatással szembeni ellenálló képesség, pilling, szakítóerő stb.) vagy a színtartóság és a kezelési tulajdonságok megállapítása. A különböző minőségi ruházatok, fehérneműk, fürdőruhák, köntösök stb. forgalmazói garanciát kapnak arra, hogy termékeik az egészségre nem jelentenek kockázatot  az STANDARD 100 by OEKO-TEX® tanúsítvány megszerzésével. Kérje Ön is az önkéntes tanúsítványt, amely versenyelőnyt biztosít Önnek a piacon és garanciát ad a fogyasztó számára is.

A fenntartható gyártással készült és humánökológiai szempontból vizsgált, ártalmas anyagokat nem tartozó termék megkülönböztetésére foglamazta meg az OEKO-TEX szervezet a MADE IN GREEN by OEKO-TEX® szabványát a környezettudatos márkák és az ilyen termékeket kereső fogyasztók számára. 

További fontos szempont a ruházati termékek alakra illeszkedésének és a konfekcionálás minőségének szakszerű és komplex értékelése, ehhez ajánljuk a HOHENSEIN intézet méretre illeszkedést garantáló FIT tanúsítványát.

Azoknak a ruhagyártóknak, amelyek áruikat más országokban állíttatják elő, kínáljuk inspekciós szolgáltatásunkat, amely során szakembereink a helyszínen ellenőrzik az áru bizonyos minőségjellemzőit. Az inspekció igény szerint terjedhet ki az előzetes, a gyártásközi és a gyártást követő ellenőrzések elvégzésére.

Laboratóriumi vizsgálatainkon felül a divatipart további szolgáltatásainkkal is segítjük. Legyen szó tanácsadásról, a szállítási feltételek, vagy a minőségi irányelvek meghatározásáról, illetve igény szerinti oktatásról,  továbbképzésről, az INNOVATEXT szakemberei szívesen állnak az Önök rendelkezésre. Igény esetén véleményezünk ruhatechnológiai kérdéseket, kérésre káreseménnyel kapcsolatban is adunk ki szakértői véleményt.

A Hohenstein csoport különleges szolgáltatásai közé tartozik, hogy az aktuális testméret meghatározásához sorozatméréseket végez meghatározott célcsoportokon, vagy mérettáblázatot fejleszt és optimalizál konfekcióipari vállalkozások számára. Számos kutatási eredményét is felkínálja - ilyenek például a ruhaipari szakkifejezések nyelvi adatbázisa a külföldi partnerek közötti kommunikáció megkönnyítésére, a telt és teltkarcsú női alakok és mérettáblázatok átfogó rendszere, vagy szemináriumok a konfekció és méretekhez kapcsolódó tűrések kiszámítására.