Lakástextil, matrac, toll és pehely

Az INNOVATEXT átfogó vizsgálati és tanúsítási rendszerével segíti a lakástextíliák gyártóit és forgalmazóit magas minőségű ágynemű, függöny, sötétítő, frottír termékek, kárpit- és dekoranyagok, szőnyegek, stb. termékfejlesztésében és piacra jutásában.

Párna, takaró és matrac termékeknél például különböző tesztek alapján, objektív módon értékeljük a komforttulajdonságokat, ill. konstrukciós irányelveket fogalmazunk meg a különböző felhasználási területekhez (nyár/tél), az ágyneműt használó célcsoportok szerint.Speciális laborvizsgálatokkal következtetünk arra, hogy például egy függöny, szőnyeg vagy éppen a gyermekágynemű lánggal szemben mennyire ellenálló, illetve, arra is, hogy mekkora a szálak migrációja pl. szintetikus takaróknál.

A megkülönböztető Hohenstein minőségjel a fiziológiai paraméterek alapján egy érdemjegyet tüntet fel az alváskomfort számszerűsítéséhez, amely közvetlenül a terméken jeleníthető meg. Allergén anyagokra ((baktériumok, házi poratka, stb) érzékeny fogyasztók számára fejlesztette ki az intézeti anti-allergén és atka-mentességre vonatkozó tanúsítását.

A neves Hohenstein Laboratórium toll- és pehelyvizsgálatokat, emellett különböző egyéb szolgáltatást is kínál, töltőanyagok és huzatok, de akár a komplett termék bevizsgálására. Szolgáltatásaink kiterjednek a keverési összetétel, a toll eredetének/a szárnyas fajtájának, a töltöttségnek, a töltőerőnek, a légáteresztőképességnek, valamint a mikrobiológiai állapotnak a meghatározására, amelyeket a hazai és nemzetközi szabványok és előírások szerint végzünk.

Lakástextíliához, toll, pehely és matracokhoz kínált további szolgáltatásunk az STANDARD 100 by OEKO-TEX® szerinti vizsgálat és tanúsítás, valamint a minőségi jellemzők és használati tulajdonságok megállapítása.

Kérje Ön is a  "Bizalom a textíliában" önkéntes tanúsítványt, és a fenntartható gyártásról szóló STeP by OEKO-TEX® tanúsítványt, hogy versenyelőnyét biztosítsa a piacon és garanciát adjon a fogyasztónak!