Szakterületeink

Az INNOVATEXT Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt. a magyar textil- és textilruházati ipar 1949-ben alapított központi kutató-fejlesztő és vizsgáló bázisa. Intézetünk mára már a dinamikusan növekedő, nemzetközi HOHENSTEIN csoport tagjaként széles körű vizsgáló, tanúsító és ellenőrző szolgáltatást folytat. Sikerünk alapja - amellyel a jövőben is kivívjuk ügyfeleink elégedettségét - a magas színvonalú szolgáltatás, a környezet iránti elkötelezettség és a szociális felelősségvállalás.

Ügyfeleink között üdvözölhetjük a divat-, a munka- és védőruha, a lakástextil, a közlekedésben felhasznált textilalapú termékek gyártóit és forgalmazóit, valamint a professzionális tisztítás, a mosoda és bértextília szolgáltatást kínáló vállalkozásokat is.

Intézetünk rendelkezik egyedül Magyarországon a fenti termékek teljes körű vizsgálatát biztosító MSZ EN ISO/IEC 17025 szerint akkreditált laboratóriummal. Kijelölt intézetként vizsgáljuk, tanúsítjuk és ellenőrizzük a védőruhákat és egyéb egyéni védőeszközöket is.

A hosszú évtizedek alatt összegyűjtött szakmai tapasztalat és tudás képezi az alapját az egyéb szolgáltatásainknak, mint pl. a személyre szabott szakmai oktatás, továbbképzés, szakértés, valamint a kutatás, fejlesztés és innováció.

Megbízóink (gyártók, kereskedők, beszállítók, stb) részére vállalunk minőségügyi szaktanácsadást, az iparághoz kapcsolódóan szakértést, pl. a környezetvédelem és a hulladékhasznosítás területén, és végzünk helyszíni, minősítő, minőségellenőrző vizsgálatokat.